Zadavio djecu da kazni bivšu suprugu

Ljubomoran muž snimio je video kamerom svoju djecu kako se opraštaju od
majke, a potom ih je zadavio kablom kako bi je kaznio za flertovanje s
drugim muškarcem, izjavili su danas tužitelji tokom procesa pred
britanskim sudom u Manchesteru.

Petros Williams (37) naveo je prošlog oktobra svoju četverogodišnju kćer Yolandu Molemohi i dvogodišnjeg sina Thea da mašu pred kamerom. Na snimkama koje su jučer predstavljene poroti vidi se kako Yolandu tjera da majci kaže ‘Zbogom mama’.
Snimkom i ubistvom djece očito je htio kazniti suprugu Morengoe Molemohi jer je posjećivala stranice za ugovaranje sastanaka. Video je nazvao ‘Kraj’, a nakon toga zadavio je svoju djecu.
Tužitelj Andrew Thomas objasnio je da se par rastao u septembru prošle godine. Morengoe je počela razmjenjivati elektronsku poštu s jednim muškarcem na web stranicama, a potom se iz zajedničkog stana u Whalley Rangeu u Greater Manchesteru iselila u hotel.
– 13. oktoba ostavila je djecu ocu. Sljedeće jutro došla mu je pomoći pripremiti kćer za predškolsku nastavu. Prednja vrata bila su zaključana iznutra, pa je morala uči kroz prozor. Bivšeg supruga našla je kako leži na krevetu s djecom. Pomislila je da djeca spavaju, meðutim, kada im je prišla pronašla je kabele oko njihovih vratova – rekao je Thomas i dodao kako je upotreba kabla za internet vjerojatno imala simbolično značenje.
U sobi je policija pronašla oproštajne samoubilačke poruke Petrosa Williamsa.
Tužilaštvo je poroti pustilo i snimke Hitne službe 999 na kojima se čuje kako Molemohi vrišti da joj je suprug ubio djecu.
Par se upoznao i vjenčao u Južnoafričkoj Republici 2000. Dvije godine kasnije migrirali su u Veliku Britaniju. Molemohi je u junu 2009. prijavila da ju je suprug pokušao zadaviti.

Izvor: Jutarnji.hr, Bosnjaci.net