SAD: U trima državama uhapšeni pripadnici kršćanske milicije “Hutaree”

ImageAmeričke vlasti su tijekom vikenda u racijama u saveznim državama
Michiganu, Ohiu i Indiani uhapsili više pripadnika kršćanske milicije
"Hutaree", navodno, zbog ilegalna posjedovanja oružja i prijetnji
muslimanskim organizacijama u SAD-u, javili su američki mediji.

Iz ureda državnog odvjetnika u Detroitu objavljeno je da će optužbe protiv njih ostati zapečaćene sve do izvoðenja pred sud u ponedjeljak.
U tim trima saveznim državama uhapšeno je najmanje sedam osoba, kazali su policijski izvori u nedjelju.
Mike Lackomar, lokalni čelnik "Volonterske ‘milicije'" u jugoistočnom Michiganu, kazao je da je meta napada kršćanska "milicija" zvana "Hutaree" koja, po medijskim napisima, ima 20-ak pripadnika.
Ta militantna grupa na svojoj je internetskoj stranici objavila da se "priprema za bitke na kraju vremena kako bi očuvala živim svjedočenje Isusa Krista". Na stranici je i oznaka CCR – Kolonijalna kršćanska republika, sa zastavom sa znakom križa, te videosnimka vojne vježbe pripadnika grupe "Hutaree" – "kršćanskih ratnika", naoružanih jurišnim puškama.
FBI nije objavio nikakve pojedinosti o racijama, a policijski su izvori kazali da hapšenja nisu vezana uz neku terorističku urotu.
Mike Lackomar, pozivajući se na FBI, kazao da je više pripadnika "Hutaree" uhapšeno na bdijenju za jednog njenog umrlog pripadnika.
Takoðer je kazao da je grupa već imala problema s vlastima zbog oružja.
Vijeće za američko-islamske odnose (CAIR) u Washingtonu objavilo je da je u hapšenju sedam pripadnika kršćanske "milicije" osim FBI-a sudjelovala i Združena protuteroristička jedinica. Po medijskim izvještajima, ta se "milicija" našla na udaru saveznih vlasti kad su njezini pripadnici zaprijetili nasiljem protiv islamskih organizacija, prenosi Hina.

Izvor: FENA