Lansiran iPhone 4

ImageNakon više nedelja iščekivanja, svet je dočekao najnoviji "ajfon",
četvrti po redu.
I dok se prvi kupci na njujorškoj Petoj aveniji suočavaju sa hiljadama
zainteresovanih pred radnjom, kompanija "Epl" se suočava se neviðenom
potražnjom za ovim "gedžetom".

Desetine hiljada ljudi koji su prvi u svetu želeli da isprobaju "ajfon" 4, pred vratima "eplovih" prodavnica su bili od ranih jutarnjih sati. Kompanija Apple konačno je lansirala novu verziju čuvenog mobilnog telefona iPhone 4.
Novi gedžet je za sada dostupan u SAD, Francuskoj, Japanu, Velikoj Britaniji i Nemačkoj.
Najveće interesovanje je svakako bilo u Sjedinjenim državama. Prvi komad pazario je Evan Vindčak.
"Veoma sam umoran. Nisam se tuširao. Želim da idem kući i dremnem odmah pošto pozovem svoju mamu. Nisam mogao da spavam da pre nego što smo uradili ovo, verovatno zato što sam bio preterano uzbuðen. Tako da sam verovatno već 60 sati budan", rekao je Vindčak.
Za one koji su kao i Evan proveli preko 24 sata pred radnjom, Epl je kao i uvek pripremio vodu, kafu, peciva, pa čak i kolače.
Očekuje se da se za prva 24 sata prodaje probije rekord od milion prodatih iPhonova, a analitičari procenjuju da je ovakvo interesovanje iznenadilo i sam Apple.
Na sajtu kompanije piše da novih online isporuka neće biti sve do 14. jula. Analitičar Standard i Pura, Skot Kesler, smatra da planski podignuta prašina oko nove sprave.
"Proizvoðači se trude da proces lansiranja, predstavljanja i prodaje svojih proizvoda pretvore u dogaðaj za sebe. Činjenica da pričamo o tome samo naglašava da je ovo ogromna besplatna reklama za Apple", rekao je Kesler.
Veliki broj prodajnih objekata ostao je bez dragocene spravice u roku od par sati.
Novi operativni sistem, bolja baterija, tanji dizajn i veća brzina, samo su neke od prednosti u odnosu na prethodni model iPhona.

Izvor: B92