Dogovor radnika Razvitka i Gradske uprave

ImageRadnici graðevinskog preduzeća Razvitak iz Novog Pazara i čelnici
Gradske uprave dogovorili su se da dugovi tog preduzeća Poreskoj upravi
budu plaćeni na 12 mesečnih rata, kao i isplatu gradskog duga tom
preduzeću.Oko 60 radnika je sa transparentima u rukama protestovalo
ispred Gradske uprave više od četiri sata, koliko su trajali pregovori
njihovih predstavnika i gradskih čelnika.

Predsednik Samostalnog sindikata u ovom preduzeću Marko Despotović ocenio je da će plaćanjem duga Poreskoj upravi na rate firma biti deblokirana, ne navodeći koliko iznosi ovaj dug.
– Sredstva koja bude uplaćivao grad biće iskorišćena za moguću raspodelu radnicima, kao i za osposobljavanje mehanizacije i zaštite od daljeg propadanja. Mi u Gradskoj upravi vidimo partnera u rešavanju nagomilanih problema kao i oživljavanja firme – kazao je Despotović.
Gradonačelnik Meho Mahmutović rekao je da će grad preduzeti dalje mere za pronalaženje strateškog partnera ovom preduzeću, koje ima 172 zaposlena.
– Pokušaćemo da oživimo firmu, da naðemo strateškog partnera da bi firma učestovala na tenderima u dobijanju poslova – kazao je on.
Gradska uprava Novog Pazara je ocenila da problemi u poslovanju Razvitka datiraju iz 1998. godine, kada je preduzeće od tadašnje opštine kupilo plac u centru grada pod klauzulom da će, ukoliko plac bude denacionalizovan, opština Razvitku vratiti 384.000 evra, što je u meðuvremeno i naloženo sudskom presudom.
Sadašnja uprava Novog Pazara priznaje ukupan dug prema Razvitku i navodi da je tokom ove i prošle godine isplatila 182.000 evra.
– Gradska uprava Razvitku duguju još 202.000 evra i u obavezi je da ih isplati do kraja decembra 2010, kako je Sporazumom i predviðeno – rekao je Mahmutović.

Izvor: Biznisnovine.com