Mehdija nije nestao

Novopazarac Adnan Vejselović demantovao je vesti o nestanku svog oca
Mehdije (62), bivšeg radnika "Iskra-metala", koji je nedavno štrajkovao u
Novom Pazaru zajedno sa svojim kolegama.

Vejslović je rekao da je u redovnom telefonskom kontaktu sa ocem, koji se od petka nalazi u Beogradu, gde ima da obavi još neke poslove. "Juče sam se čuo sa ocem i on se nalazi u Beogradu, gde obavlja nekakve poslove i najavio je da će se danas ili sutra vratiti u Novi Pazar", rekao je Vejslović.

Vejselović je objasnio da njegov otac Mehdia, zvani Medo, nije bio u petak zadovoljan razgovorima koje su štrajkači "Iskra-metala" imali u Beogradu, nakon čega se odvojio od svojih kolega i otišao kod prijatelja. On je rekao da je priču o tome da je u kontaktu sa svojim ocem, koji se nalazi u Beogradu, potvrdio i policiji u Novom Pazaru.

Halko Društinac, koji predvodi višemesečni štrajk bivših radnika "Iskra-metala", izjavio je da je Mehdija u Beogradu "netragom nestao", pa i da strahuje da je "učinio nešto sa svojim životom".

Društinac i još dvojica njegovih kolega juče su se ponovo zabarakadirali u prostorijama Udruženja tekstilaca u Novom Pazaru, pod pretnjom da prekidaju svaki kontakt s javnošću i da će se zapaliti.