NUNS zahtijeva da se Jusufović i Sebečevac kazne

Nezavisno udruženje novinara Srbije protestuje zbog izgreda u kom
su 10. decembra 2010. godine u Gradskoj upravi Novog Pazara bili
vrijeðani novinari Televizije Jedinstvo.
Incident se desio prije početka protokolarnog potpisivanja ugovora o saradnji Agencije za ekonomski razvoj Sandžaka i sarajevske Regionalne razvojne agencije "Serda".

Šef kabineta gradonačelnika Mirsad Jusufović i šef obezbeðenja Gradske uprave Bekir Sebečevac izvrijeðali su novinara Televizije Jedinstvo Nikolu Radovića i Ramiza Marukića.

Prema svjedočenju prisutnih novinara, veoma bučna i neprijatna svaða je umalo prerasla u fizički sukob jer je pripadnik obezbjeðenja Gradske uprave udario u kameru Televizije Jedinstvo.

NUNS osuðuje nasilničko ponašanje radnika Gradske uprave prema novinarima Televizije Jedinstvo i zahtijeva da Gradska uprava najhitnije kazni počinioce ovog incidenta.

"Ustavna i zakonska obaveza Gradske uprave je da svim medijskim radnicima, bez izuzetka, obezbijedi i garantuje uslove za nesmetano obavljanje njihovog posla. Ustav garantuje slobodu informisanja, a Zakon o javnom informisanju propisuje da niko ne smije, ni na posredan način, da ograničava slobodu javnog informisanja, naročito zloupotrebom državnih ili privatnih ovlašćenja", navodi se u saopštenju NUNS-a.

Izvor: B92.net