Ko stoji iza ðavoljeg medija tv1

Ako pogledamo prilog tv1 po pitanju analize lika i djela Muftije onda se moramo složiti sa Rijasetom IZ da je ovo naručeni materijal iza kojeg stoji tv1 i njegovi vlasnici, a da su naši sujetni intelektualci kao i uvijek se ponudili da zatru trag stvarnog protivnika Muftije i Svjetskog bošnjačkog kongresa.

Tako da bi ovdje totalno trebalo zanemariti izjave sve tri naša intelektualca, jer oni su samo poslužili svrsi naručioca.

A ko su stvarni naručioci? Ko ima najveći interes da ovaj projekat i djelovanje Muftije doživi poraz? Odgovor je jednostavan – srpski lobi kroz svoje kanale. Upravo jedan od dobro zamaskiranih kanala za propagandu jeste kanal  tv1, gdje vjerovatno ni uposleni nisu u stvari svjesni u čijoj su službi.

Naime tv1 se je pojavio pred jedne od prošlih izbora kao kanal iza kojeg stoji Haris Silajdžić i koji treba da bude dodatna snaga stranci za BiH. Ovo je vrlo dobro plasirano iako je stvarna pozadina  skroz drugačija. Razlog za ovakvim stavom jeste da je prilikom angažmana oko uspostavljanja ovog kanala glavni protagonista bio Safet Oručević, nekada desna ruka Harisa Silajdžića i logično je bilo za pomisliti da je to slijed. I danas jedan od Safetovih sinova radi na pomenutom kanalu.

Meðutim pravi poznavaoci situacije znaju da Safet Oručević nakon pada Harisove popularnosti i moći odavno ima nove sefove za koje radi i čijim interesima služi, a koji ostaju u sjeni. Novi i pravi sef za koga radi Safet Oručević je Seno Mašović.

Seno Mašović je sin nekadašnjeg zagrebačkog imama, no neko čiji život je otišao u skroz drugom smjeru. Evo da sada neko pokusa dati odgovor na životni put Adila Zulfikarpašića, tipa kada i za koga je radio, sa kim je bio povezan, mislim da je to pokriveno velom tajni koje samo zna rahmetlija i oni za koje je bio vezan. Jedno je ipak jasno da ma koliko bio pametan, inteligentan, snalažljiv i sta sve ne, raditi sa oružjem na svjestkom nivou znaci sigurno biti pod nečijom zaštitom, a štiti te onaj sa čijim se interesima tvoj rad poklapa. Upravo i sam Seno, imućan čovjek, čija kompanija „Koprom“ ima sjedište u Beču u strogom centru koji se je obogatio na poslovima sa prodajom nafte i gasa u zemljama bivšeg Sovjetskog saveza, je neko ko je bez obzira na sve kvalitete morao prodati dušu „ðavolu“ da bi opstao u ovom biznisu. Po stare dane mjesto da hoda po svijetu i uživa sa suprugom Jovanom „ðavo“ mu ne da mira i on finansira projekat televizije gubitaša. Šta to njega interesuje i veže za Sarajevo, osim upravo da plaća ceh onima koji su mu omogućili život kakav je imao, a to je i sam da učestvuje u podvali medija kao produžene ruke srpskog lobija.

Mjesto da analiziramo muftiju čiji rad je transparentan, mislim da bi trebali otvoriti oči i sagledati malo kako i u kojoj mjeri je simbol odbrane Bošnjaštva grad Sarajevo  postao centrom sve antibošnjačke kampanje i sta je potrebno da uradimo da bi se borili protiv nevidljivog neprijatelja.

U svakom slučaju ako posmatramo kroz prizmu kanala tv1, Muftijino djelovanje može se povezati sa ðavolom, istjerao ga je na vidjelo….

Autor: Izet Tikveša

Izvor: SandzakPRESS.net