Muftija razgovarao sa studentima islamskih fakulteta

Image

Glavni muftija, muftija sandžački Muamer ef. Zukorlić primio je grupu od 40-ak studenata islamskih fakulteta, meðu kojima su bili najbrojniji studenti Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru i Islamskog univerziteta u Medini.U toku dvočasovnog druženja i razgovora Muftija je upoznao studente sa općim stanjem u Islamskoj zajednici, vizijama i planovima daljeg razvoja, kao i opstrukcijama i problemima sa kojima se Zajednica suočava.

Ovom prilikom studenti su iznijeli svoja viðenja izazova koji se nalaze pred Islamskom zajednicom iskazujući spremnost da se i u toku studija, a i nakon toga stave na raspolaganje i sudjeluju u unapreðenju islama i Islamske zajednice.

Tokom razgovora studenti FIS-a u Novom Pazaru zatražili su da im se omogući u toku ili nakon studija boravak na nekoj od obrazovnih ustanova u arapskom svijetu radi unapreðenja znanja arapskog jezika.

Uz različita iskustva studenata u Novom Pazaru i Medini, konstatovano je da je pored klasičnog obrazovanja o vjeri potrebno unaprijediti praktično znanje o stanju u kome će nakon završetka studija vršiti svoju islamsku misiju.

Studenti su izrazili zadovoljstvo zbog ovog susreta iskazujući potrebu da se češće viðaju sa čelnicima Islamske zajednice kako bi imali punu informaciju o aktivnostima i dešavanjima u Islamskoj zajednici.

{gallery}sastanak sa studentima islamskih fakulteta, 3.6.2013{/gallery}

Informativna služba