MOK poziva omladinu da se oblači pristojno i imame da se posvete suzbijanju nemorala

Image

Muslimanski omladinski klub (MOK) poziva muslimane da iskoriste blagoslovljene ramazanske dane kako bi očistili sebe i svoje duše od nemorala.

Svjedoci smo da ulicama naših gradova danonoćno cvjetaju nemoral, golotinja i nepristojno odijevanje i ponašanje.

Posebno treba spomenuti odijevanje žena i muškaraca na ulicama, trgovima i šetalištima kojim remete mir i spokojstvo postača i onih koji se u ovom mjesecu žele posvetiti ibadetu.

Sve veća količina nepristojnog, neukusnog i neprimjerenog odnosa prema islamskim vrijednostima, naredbama i zabranama vodi društvo neupitno u propasti.

Veliki broj naših sestara i kćerki provodi dragocjene ramazanske večeri u neislamskom ambijentu, a naročito po diskotekama gdje se toči alkohol, prodaju narkotici, podstiču razvratne i bludne radnje.

Zato pozivamo omladinu i muslimane da se spase grijeha koji ih mogu odvesti u Džehennem. A kome se Allah, dž.š., u ovom mjesecu ne smiluje taj je najveći gubitnik.

Pozivamo ulemu, daije i imame, a naročito one koji posljednjih mjeseci aktualiziraju probleme u Islamskoj zajednici da se posvete suzbijanju fitneluka i da usresrede svoje snaga odgoju i borbi protiv poroka koji nagrizaju i prijete uništiti naše muslimansko biće.

MOK uputio apel omladini, imamima, vlastima i roditeljima

Pozivamo političku  vlast da prestane promovirati raskalašni način života kroz podržavanje i promociju diskoteka i koncerata, kao i distribuciju alkohola i narkotika.

Takoðer, pozivamo roditelje, majke i očeve, da s najvećom odgovornošću pristupe ovom problemu i povedu računa o tome gdje im, kako i u čijem društvu djeca provode dane i noći.

Podsjećamo da ćemo biti pitani da li smo učinilo sve što je bilo u našoj moći  da izvedemo svoju djecu na Pravi put.

MOK upućuje apel mulsimankama i muslimanima da se oblače u duhu i skladu mjeseca Ramazana, da ostave alkohol i mjesta na kojima se on toči, da se čuvaju laži i ogovaranja, da se posvete učenju vjere kroz čitanje islamskih knjiga i slušanje predavanja, da se uloži što veći napor da se pomogne našim sestrama da se posvete namazu i sretnom načinu života, da pomognu jačanje Islamske zajednice koja je stožer očuvanja islama na ovim prostorima , te da se posvete postu, davanju milostinje, zikru i svemu drugom što vodi Allahovom, dž.š., zadovoljstvu.

Informativna služba MOK-a