Zijaret i iftar sa muslimanima u Beogradu

Image

U nedjelju, 20.07.2014., delegacija Mešihata, predvoðena predsjednikom muftijom Mevlud ef. Dudićem, nakon zijareta muslimanima u Vojvodini, posjetila je muslimane u Beogradu, kojom prilikom je u beogradskom naselju Krnjača organizirano prediftarsko druženje, iftar i muhabet sa brojnim prisutnima.

Delegaciju Mešihata su činili i direktor Medrese Gazi Isa-beg u Novom Pazaru, kao i ramazanski musafir iz Saudijske Arabije, Muhamed Ibn Abdu-l-Aziz, čiji je dolazak u ovaj džemat izazvao radost i oduševljenje.

Muftija Dudić se obratio prisutnima ukazujući na pouke i poruke posta i općenito islama, podsjećajući da svi propisi koje nam je Allah stavio u dužnost imaju za cilj da nas ojačaju, učine pravim muslimanina i ljudima, te da je čovjek izgubljen na dunjaluku, ne može izvršiti svoju zadaću, osim u koliko se u potpunosti preda Allahovim propisima i implementira ih u svoj svakodnevni život.

Šejh Muhamed je obradovao prisutne učenjem Kurana prije iftara i predvodio akšam namaz, što je prisutnima omogućilo da se na momenat osjete kao da su u namazu za imamima Časnih Harema: Meke i Medine.

Cjelokupna posjeta muslimanima Vojvodine i Beograda je protekla u najboljem redu i izazvala radost svih koji su bili u prilici biti domaćini delegaciji Mešihata, te njihovu neskrivenu želju da se ovakva posjeta ponovi u budućnosti.


Informativna služba