Premijerno prikazivanje filma “Sandžak” u Novom Pazaru i Rožajama

Image

Premijerno prikazivanje filma „Sandžak“ autora Enesa Hotića u produkciji multimedijalnog servisa „Exit media“, upriličit će se upravo u Sandžaku: 

– 17. avgusta 2014. godine u Novom Pazaru, u Velikoj sali Mešihata u 20 časova i 

– 18. avgusta 2014. godine u Rožajama, u Velikoj sali Doma kulture u 20 časova. 

O filmu 

„Sandžak“ je nesvakidašnji dokumentarni film koji govori o decenijskoj borbi Bošnjaka ovih prostora za svoje pravo na dostojanstven život. Ova tematika se tretira kroz prizmu svih značajnijih društvenih tokova kao što su politika, vjera, kultura, mediji i obrazovanje. Duhovna obnova i proces povratka nacionalnog identiteta tokom posljednje dvije decenije prikazan je kroz učešće i svjedočenja pokretača i protagonista tog istog procesa.

Oko ovog turbulentnog područja i danas se lome mnoga koplja. Kako to sve doživljavaju i podnose ljudi koji žive u Sandžaku?

Na iscrpan i živopisan način čut ćemo o uspjesima, greškama, problemima, strahovima i nadanjima ovog često puta zaboravljanog naroda.

Film progovara o mnogim zločinima nad bošnjačkim stanovništvom, suprotstavlja se mnogim kontroverzama i razotkriva medijske špekulacije o bitnim društvenim faktorima i ličnostima na ovom području.

Šta je Sandžak bio jučer, šta je danas, a šta bi mogao biti sutra saznajte u ovom jedinstvenom filmu iz produkcije multimedijalnog servisa „Exit media“.

Oficijelni trailer