Predsjednik Mešihata posjetio odjeljenje Medrese u Rožaju

tribina u medresi u rozajama 14.4.2015 (1)U ponedjeljak, 13.04.2015., u isturenom ženskom odjeljenju Medrese Gazi Isa-beg u Rožaju održana je tribina na kojoj je predavač bio predsjednik Mešiha muftija dr. Mevlud ef. Dudić.

Pored učenica medrese tribini je prisustvovao i značajan broj profesora i odgajateljica, angažovanih u ovom odjeljenju, predvođeni direktorom medrese Rešad ef. Plojovićem.

Nakon zahvale i selama predsjedniku Mešihata od strane direktora Plojovića, te nekoliko riječi o biografiji muftije Dudića i njegovom ukupnom angažmanu u zajednici, posebno na uspostavljanju i razvoju Medrese, te otvaranju odjeljenja u Rožaju, muftija Mevlud ef. Dudić je govorio o značaju medrese, njenom ukupnom doprinosu razvoju islamske misli i podizanju svijesti muslimana na širem prostoru, kao i počastima i privilegijama koje imaju učenici i učenice medrese, ali i velikoj odgovornosti koja ide uporedo sa počastima.

Muftija Dudić naglasio važnost stalnog učenja u cilju napredovanja, jer se učenici medrese moraju pripremiti za veliki emanet koji će preuzeti, a to je uzdizanje Allahove riječi i vođenje brige o svom narodu i stalna borba u cilju ostvarivanja svih prava.

Informativna služba