Medresa “Gazi Isa-beg” organizirala iftar za upošljenike novopazarskog Medžlisa IZ

xcdfffU organizaciji Medrese Gazi Isa-bega 26. juna 2015. godine u petak u prostorijama restorana Medrese organiziran je zajednički iftar, za imame novopazarskog Medžlisa, profesore i upošljenike ove ustanove.

Prijatna atmosfera, tradicionalni ambijent u duhu  Ramazana, krasile su sinoćni iftr čiji je organizator bila Medresa na čelu sa njenim direktorom  Rešad ef. Plojovićem.

“Evo nalazimo se blizu temelja ove zgrade, započete  1982. godine a slobodno možemo reći i na temeljima Islamske zajednice, jednu od temeljnih ustanova Islamske zajednice na iftaru u zadnjoj noći prve trećine  Ramazana, koja protiče u znaku Allahove dž.š. milosti”- kazao je na samom početku direktor Medrese Rešad ef. Plojović

Iftaru su  prisustvovali predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić, muftija sandžački Muamer ef. Zukorlić, kao i musafir iz Saudijske Arabije šejh Muhammed Ibn Abdu-l-Aziz  Al-Matrudija, koji je proučio nekoliko ajeta iz Kur'ana Časnog.

“Ifatr je prilika da se sretnemo. Iftar je nezvaničan susret, bratski, muslimanski i on zato ima svoju posebnu draž.”- naglašava muftija Zukorlić.

Također je kazao da je Medresa simbol našeg prosvjetiteljstva.

Predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić poručuje i ostalim institucijama i organizacijama da slijede primjer Medrese u organizovanju zajedničkih istara, takodjer se zahvalio šejhu Al-Matrudiju na donaciji koji je uručio Mešihatu.

“U potpunosti sam siguran da ste i vi svjesni da ovakvih vrsta iftara i ovakvih vrsta večera nam treba malo više. Ali evo mi smo krenuli i nadam se da ćemo nastaviti i na nivou cijelog Sandžaka”- ističe muftija Dudić

Ajete iz Kur'ana Časnog proučio je gost iz Saudiske Arabije a zajedničku dovu glavni imam Asmir ef. Crnovršanin.

SANA – Armin Šabotić

4526