Fehratović – Prava slika danas iz Srebrenice je ono što su uradile Majke Srebrenice

Untitled-1Sandžak – Predsednik Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka (BDZ) Sandžaka Jahja Fehratović osudio je danas napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića na komemoraciji u Srebrenici kao izgred koji ne priliči ni duhu ni tradiciji Bošnjaka.

On je, u izjavi Tanjugu, izrazio nadu da taj incident neće ostaviti trajne posledice i zaustaviti najavljeni bošnjačko-srpski dijalog o modelu koji treba da omogući konačno i trajno pomirenja Srba i Bošnjaka koji, kako ističe, na ovom prostoru moraju živeti zajedno kao i odvajkada.

“Ovo što se dogodilo danas u Srebrenici je zaista neprilično, nedolično i ne ostavlja pravu sliku o tome ko su i šta su Bošnjaci. Prava slika je ono što su danas uradile Majke Srebrenice i predsednik opštine Ćamil Durakovic, koji je odmah uputio izvinjenje Vučicu”, istakao je Fehratović.

On ocenjuje da su danas zakazale bezbednosne službe koje je, kako navodi, trebalo da procene šta se može dogoditi, a smatra da je možda zakazao i protokol koji je, po njegovim rečima, trebalo da vodi računa da Vučić, s obzirom na snažne emocije koje su proradile, ne bude proveden kroz masu.

150711016.3_xl

Fehratović, koji je danas prisustvovao komemoraciji u Srebrenici, rekao je da je bio svedok snage duhovne reči, jer u u trenutku kada je reis-ul-ulema Kavazović pozvao Bošnjake da se prisete gde se i zbog čega nalaze, situacija se smirila.

“Ovaj izgred svakako predstavlja jednu senu na ono što je trebalo biti snažna poruka kada je u pitanju Srebrenica, Bošnjaci i ono što se dogodilo 1990-ih godina na prostoru Bosne, ali i celokupnom životnom prostoru Bošnjaka”, zaključio je on.

Fehratović je izrazio očekivanje da će se današnji incident ubrzo rasvetliti i da će izgrednici biti što pred izvedeni pred lice pravde.

(Tanjug)