Vjerska podrška učesnicima ”Marša mira”

mars miraKao i protekle, Vojno muftijstvo je i ove godine kroz organizaciju namaza, sehura, iftara, teravih-namaza, i drugih ibadeta, pružilo punu vjersku podršku pripadnicima Oružanih snaga BiH koji učestvuju u ”Maršu mira” ili su angažirani u sistemu podrške ovoj aktivnosti koju pruža Ministarstvo odbrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine.

Brigadni imam Sejdalija-ef. Hrnjić, u saradnji s Glavnim imamom MIZ Bratunac Elvir-ef. Hodžićem, koordinira vjerske sadržaje Vojnog muftijstva u toku obilježavanja 20. godina od počinjenog genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

Dana 09.07.2015. godine na lokaciji Mravinjci, pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i drugim postačima na ”Maršu mira” pridružili su se Zamjenik Ministra odbrane Bosne i Hercegovine dr. Emir Suljagić, Vojni muftija Hadis-ef. Pašalić, Genaral major Husein Tursunović, brigadni general Enes Husejnović, Glavni imam OS BiH Nesib-ef. Hadžić i brigadni imam Haris-ef. Hadžić. Akšam-namaz, iftar i teravih-namaz pod vojničkim štorima u terenskim uvjetima, i u društvu s hiljadama učesnika marša nosilo je upečatljivu poruku i osjećaj ispunjen teškim sjećanjem, bolom, ali i ponosom. Nakon iftara prisutnima su se u svojstvu domaćina obratili brigadni general Kenan Dautović i Zamjenik Ministra odbrane dr. Emir Suljagić, a nakon teravih-namaza svoju poruku prisutnima uputio je i Vojni muftija Hadis-ef. Pašalić.