U prostorijama Medžlisa IZ-e Tutin još jedna osoba se povratila islamu

Prihvatanje Islama 2U prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Tutin, još jedna osoba se Allahovom voljom povratila lijepoj vjeri islamu.

Djevojka po imenu Jelena Saitz, koja živi i radi u Frankfutru- Njemačka, odlučila je prihvatiti Islam, te je u društvu svog vjerenika Zena Holića iz Tutina željela to i formalno učiniti u prostorijama Islamske zajednice.

Jelena je porijeklom iz Hrvatske, ali se nikada u srcu nije osjećala katolkinjom, niti je tako živjela.

I njoj će petak, ostati u sjećanju kao najznačajniji dan u životu, jer je u njemu ponovo osjetila ljepotu islama.

U petak 31.07.2015. godine, Jelena je svjesna i bez prisile pred imamom Omer ef. Đondićem prihvatila vjeru Islam, u prisustvu svjedoka Meha ef. Fejzovića i Rešada Holića posvjedočila vjerovanje u svih šest stubova vjere islama (imanske šarte), te izgovorila ŠEHADET.

Omer ef. i Meho ef. su čestitali Lejli na iskrenosti i odlučnosti da se vrati islamu, te poslali nekoliko poruka, kojima se želio Lejli ovaj čin učiniti lahkim, posebnim i dragim, i ukazati joj na ljepote i prava žene u islamu, koje ona od sada može uživati.

Ova naša sestra u vjeri se pred Allahom dž.š. i svjedocima, obavezala da će ubuduće živjeti u skladu sa propisima vjere islama, i odlučila da u svom budućem životu nosi muslimansko ime Lejla Holić.

Nakon prihvatanja islama, pristupilo se sklapanju šeriatskog vjenčanja između Lejle i Zena Holića, čime je udaren temelj još jednoj bračnoj zajednici.

Molimo Uzvišenog Gospodara, da spusti milost na sve one koji su bili sebebom za još jedan povratak islamu, te da mladencima podari svaki hajir u zajedničkom životu.

 

Omer ef. Đondić

Prihvatanje Islama 1