IDIŠ: Ne pravimo razliku između Hamasa i Jevreja

kassamOrganizacija IDIŠ je saopćila kako u svojoj borbi ne pravi razliku između Islamskog pokreta otpora Hamasa, palestinskih snaga na Zapadnoj obali i Izraela, jer za njih je neprijatelj svako onaj koji ne sudi po Allahovom zakonu, na način kako to oni shvataju i sprovode.

Jedan od pripadnika ove organizacije, na video snimku koji je objavila uprava tzv. vilajeta Damask, koja pripada IDIŠ-u, poslao je poruku Palestincima: “Našoj braći u Bejtu-l-Makdisu, poručujemo vam: prolijevajte krv i uništavajte.”

On je u saopćenju istakao da se oni, navodno, bore za primjenu šerijatskog prava i da svako onaj ko ne vlada po tome, onako kako oni shvataju šerijatsko pravo, smatra se otpadnikom, a zemlja kojom on vlada je daru-l-kufr, odnosno nevjernička teritorija. “Za nas nema razlike između Izraela i izraelske vlasti, između palestinske uprave i Hamasa. Jedina razlika koja među njima postoji je to što jevrejskom teritorijom vladaju Jevreji, a palestinskom otpadnici iz naših redova.”

IDIŠ je u ovom snimku pozvala i Palestince da se priključe ovoj organizaciji i da ustanu protiv palestinskih vlasti u Gazzi i Zapadnoj obali.

IslamBosna.ba