Mešihat organizovao bajramski ručak za izbjeglice

U organizaciji Mešihata Islamske zajednice u Srbiji u saradnji sa Centrom za humanitarni rad „Hajrat“, a uz finansijsku podršku bošnjačkih džemata iz Berlina i Lajpciga, upriličena je podjela bajramskih paketa sa namirnicama za izbjeglice koji se nalaze u Tovarniiku kod Šida i Preševu.

U realizaciji predstavnika Muftijstva novosadskog na čelu sa novosadskim glavnim imamom Fadil ef. Muratijem, prva dva dana Kurban bajrama 1350 izbjeglica, koji se nalaze u Tovarniku u blizini hrvatske granice, dobilo je bajramski obrok i određene nekvarljive namirnice. U posljednja dva bajramska dana planirano je da još 1500 izbjeglica bude pomognuto na isti način, kao i podjelom odjeće i kišnih kabanica.

Takođe, u realizaciji predstavnika Muftijstva preševskog predvođenih muftijom Fikret ef. Limanijem, prvog dana Bajrama podijeljeno je 200 lanč paketa izbjeglicama koji su se u ovim mubarek danima zatekli u Preševu.

Mešihat je od početka izbjegličke krize uključen sa svojim ustanovama u pomaganje migranata koji se nalaze na području Srbije, a ova vrijedna donacija Bošnjaka iz Berlina i Lajpciga donekle će im bajramske dane u izbjeglištvu učiniti lakšim.

novi-sad (1) novi-sad (2) novi-sad (3) novi-sad (4) novi-sad (6) novi-sad (7) novi-sad (8) novi-sad presevo (1) presevo (2) presevo (3) presevo (4) presevo (5) presevo (7) presevo (8) presevo (9)

Informativna služba