Švedski policajci Dan policije obilježili u džamiji: Muslimani su dio švedskog društva

Svedska-dan-policije-u-dzamijiPripadnici švedske policije u Štokholmu “Dan policije” su obilježili u jednoj džamiji u tom gradu.

Policija u južnom djelu Štokholma je “Dan policije” po sedmi put obilježila u džamiji “Fittja Ulu”.

Pripadnici policije su u dvorištu i u konferencijskoj sali u džamiji okupljene upoznali sa svakodnevnim radom policije.

Policija je tom prilikom razgovarala i s ljudima koji su se našli u džamiji, dok su djeci djelili slatkiše. S druge strane, uprava džamije je, tokom ugodnog razgovora, policajcima podijelila kolače i topli napitak. Šef policije Erik Akerlund je okupljenima kazao kako policija radi svoj posao vrijedno i profesionalno kako bi svi građani švedske živjeli u sigurnosti i miru.

Istaknuo je kako građani trebaju prijaviti policiji bilo kakav problem koji primijete u društvu. Naglasio je kako žele imati dobre odnose s muslimanima u Švedskoj, kao i sa svim građanima, te stoga svake godine u džamiji obilježe “Dan policije”.

“Svake godine ovdje obilježimo Dan policije kako bi pokazali ovim ljudima da su i oni dio ovog društva i da ih cijenimo”, rekao je šef policije.

Policajac Ufuk Sen je istaknuo kako ovim žele pokazati muslimanima da ne dolaze u džamiju samo kada se pojavi neki problem nego radi jačanja dijaloga i bolje saradnje s svim građanima.

Svedska, Dan policije u dzamiji,