Hamas osudio napade u Parizu

hamasPalestina, Francuska – Islamski pokret otpora Hamas osudio je bombaške terorističke napade koji su uzvedeni u francuskoj prijestolnici, istakavši, u isto vrijeme, da je palestinski narod suočen sa istim oblikom terorizma koji sprovodi izraelski okupator.

Član Hamasovog politbiroa, Izzet er-Rišk saopćio je u izjavi koju je prenio Qudspress da je napad u Parizu “napad koji je nužno osuditi sa svih aspekata jer ubijanje nevinih civila je neprihvatljivo prema svim nebeskim i ljudskim zakonima.”

On je usporedio terorizam kojem je bio izložen Pariz sa terorizmom izraelskog okupatora koji svakodnevno pogađa Palestince, na Zapadnoj obali i u Gazzi. On je kazao: “Upućujemo izraze saučešća francuskom narodu i dijelimo s njima bol. Solidarišemo se s njima u borbi protiv terorizma od kojeg i mi patimo. Svakodnevno se susrećemo s izraelskim terorizmom koji bombarduje, ubija, raseljava i proganja naš narod.”

Er-Rišk je također izrazio solidarnost s porodicama ubijenih u pariškom napadu, istakavši da to nema veze niti sa jednom vjerom.

IslamBosna.ba