Samoubilački napad u Istanbulu izvela osoba porijeklom iz Sirije, Erdogan osudio napad

turska-cetiri-osobe-poginule-18-povrijedenih-u-eksplozijama-u-reyhanliju_trt-bosanski-19578Želim iskazati žaljenje i osuditi samoubilački napad na trgu Sultanahmet u Istanbulu koji je izvela osoba porijeklom iz Sirije, rekao je Erdogan, na ambasadorskoj konferenciji u Ankari

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan osudio je jutrošnji samoubilački napad u istanbulskom kvartu Sultanahmet, u kojem je poginulo najmanje 10, a ranjeno 15 osoba.

“Želim iskazati žaljenje i osuditi samoubilački napad na trgu Sultanahmet u Istanbulu za koji se ispostavilo da je izvela osoba porijeklom iz Sirije”, rekao je Erdogan, na ambasadorskoj konferenciji u Ankari.

Erdogan je istakao kako se zbog aktivnosti terorističke organizacije krše prava i slobode više miliona ljudi u regiji, te naglasio kako onaj ko krši ta prava nije država, nego teroristička organizacija.

Podsjetimo, do napada je došlo jutros u 10:20 sati po lokalnom vremenu, nakon čega su na mjesto eksplozije stigle brojne policijske i ljekarske ekipe.

Istraga o eksploziji, koja se čula u širem pojasu Istanbula, se nastavlja.

TRT Bosanski