Održana sjednica Rijaseta

rijasetSarajevo, 21. januar 2016. (MINA) – Danas je pod predsjedavanjem reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića održana sjednica Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Pored tekućih pitanja na današnjoj sjednici Rijaset je razmatrao i imenovao članove Upravnog odbora Gazi Husrev-begove biblioteke. Rijaset je danas imenovao i privremeni Nadzorni odbor RTV Islamske zajednice „BIR“. U okvir dnevnog reda današnje sjednice također je razmatran i usvojen izvještaj o seminaru posvećenom zekatu koji je održan u Sarajevu polovinom novembra 2015. godine.

Na kraju vrijedi istaknuti da su današnjoj sjednici pored zamjenika Reisu-l-uleme mr. Husein ef. Smajića i direktora uprava: dr. Enesa Karića, Ismaila Smajlovića, Razima Čolića i Zejnila Rebihića, koji su inače članovi Rijaseta, prisustvovali i šef Kancelarije Reisu-l-uleme Rifat Fetić, zatim rukovodioci ureda Rijaseta: Hamed Efendić, Elnur Salihović i Nezim Halilović, kao i rukovodioc Izdavačkog centra El-Kalem Mesud Smajić te direktor Vakufske direkcije dr. Senaid Zajimović.