Šejh dr. Aid el-Karni ispričao detalje ranjavanja

aid-al-karniArabija – Dr. Aid el-Karni, koji je prije dva dana bio meta terorističkog napada na Filipinima uspješno se oporavlja. U svom prvom javljanju nakon ranjavanja, šejh ističe da se osjeća dobro, da očekuje brz premještaj u Saudijsku Arabiju i da je stanje stabilno.

On je opisao kako je došlo do napada: “Držao sam predavanje koje je bilo jako posjećeno. Prisustvovao je veliki broj ljudi. Pričao sam o bratstvu, miru, suprotstavljanju teroru. Također sam govorio o mojoj knjizi “Ne tuguj”.”

On je za MBC dodao: “Nakon što sam završio sa predavanjem i krenuo svojim autom, nisam prešao više od dva metra kada me je jedan napadač iznenadio. Uperio je u mene pištolj i ispalio tri hica, jedan je pogodio u moju desnu ruku, drugi u stomak. Od trećeg metka me je Uzvišeni sačuvao, elhamdulillah, napadač je promašio. Oba metka su kasnije izvađena, hvala Allahu, nakon hiruške intervencije.”

Šejh je potvrdio da je u dobrom stanju danas, da se može kretati, a danas je očekivan i njegov prebačaj u Manilu, odakle bi trebalo ubrzo da se vrati u Saudijsku Arabiju.

IslamBosna.ba