Zukorlić – Ako Tramp postane predsjednik Amerike, svijet ce ući u slijepu ulicu

Zukorlić

Donald Tramp kao da je jedva dočekao masakr u Orlandu, gdje je život izgubilo 49 osoba, kako bi još jednom ponovio da bi svim muslimanima koji su rođeni van SAD trebalo zabraniti ulazak u SAD.

Republikanski kandidat za mjesto predsjednika u Vašingtonu poznat je i od ranije po šovinističkim izjavama kada je riječ o manjinama i drugim narodima, a njegovu izjavu je za „Alo!“ prokomentarisao i Muamer Zukorlić, lider BDZ-a i narodni poslanik u Skupštini Srbije:

– Definitivno, to su izjave najvišeg stepena šovinizma i veoma strašna poruka svim normalnim ljudima, a ne samo muslimanima. Tramp je prije svega problem SAD i oni bi njime trebalo da se pozabave, ali nisam spreman da povjerujem da bi neko tako monstruozan mogao da postane predsjednik SAD – kaže Zukorlić.

Prema posljednjim istraživanjima, Tramp trenutno uživa 42 odsto podrške Amerikanaca, dok njegov protivkandidat Hilari Klinton ima 49 odsto.

– Ukoliko se većina građana te zemlje ipak odluče za takvog predsjednika, ne samo SAD, nego i cio svijet bi ušao u slijepu ulicu iz koje ne znam kako bi izašao. Nadam se, čak i vjerujem da je većina građana svjesna da takav čovjek sa takvim stavovima ne može biti dobar ni za koga, i nije samo problem za muslimane, nego i za sve građane te zemlje. Čovjek koji ima takav pogled na ljude, da mržnju prema drugim smatra normalnom pojavom, mogao bi silu broj jedan izvesti na talase takve avanture da bi ona mogla samu sebe dovesti u pitanje – smatra Zukorlić.

(Alo)