Svečana Bajramska akademija održana u Priboju

2“Dobra je vijest da se u obrazovni sistem počeo vraćati veliki broj vjeroučitelja, da je počelo rješavanje pitanja mezarluka u Priboju, te da se govori o rješavanju pitanja izgradnje džamije u Novom Priboju” – rekao je glavni imam Medžlisa IZ-e Priboj Harun ef. Eminagić u obraćanju tokom Bajramske akademije. To je, kaže, između ostalog, Srbija kojoj težimo, jednaka prema svim građanima koji u njoj žive, zahvaljujući i na taj način prisutnima među kojima su bili i predstavnici SPC, predsjednik Skupštine Boris Mrdović, ističući i značaj Općine u podršci svim građanima.

Ovaj svijet je arena, istakao je predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić, a na onom drugom će se suditi šta je ko činio. Predsjedniku Općine Lazaru Rvovicu i g. Mrdoviću poručio je da je njihova obaveza osigurati lokaciju za džamiju. Živimo, poručuje muftija Dudić, da budemo Božiji namjesnici, da nas oni koji dolaze pamte po dobru. Ovo je, čulo se, civilizacijski skup  internacionalnog karaktera jer su komšije pravoslavci došli podijeliti bajramsku radost. Akademiju, pored Medžlisa IZ-e Priboj, organizirala je i Bošnjačka omladina Priboja, a ispred Udruženja Larisa Karaosmanović je porucila da je ovo noć koja će spajati Bošnjake s komšijama, te most na Limu koji će prevazići razlike.
Akademiju je obilježio bogat kulturno-umjetnički program uz prisustvo predstavnika javnog, političkog, privrednog, kulturnog i vjerskog života. Za podršku radu udruženje Bošnjačka omladina Priboja uručilo je i zahvalnice.

SANA – A.Sofić

priboj 5 4 1