SUSRET MUFTIJE DUDIĆA I NARODNOG POSLANIKA ZUKORLIĆA

img_8642
 U sjedištu Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, u Novom Pazaru, 28.11.2016. godine, upriličen je susret predsjednika Mešihata muftije dr. Mevlud ef. Dudića i narodnog poslanika Muamera Zukorlića u povodu organizovane političko-medijske kampanje protiv Islamske zajednice i Fakulteta za islamske studije.

Sagovornici su se saglasili da je od vitalnog značaja za islam i muslimane očuvanje i unapređenje vakufske imovine, posebno obrazovnih ustanova, a da otvorene probleme treba rješavati dijalogom i dogovorima, kako bi se eliminisali uzroci bezakonja koje, nažalost, uzima maha.

Poglavar Islamske zajednice je ovom prilikom detaljno upoznao narodnog poslanika Zukorlića o svim podnijetim zahtjevima za izgradnju proteklih godina, za koje, nažalost, nije bilo sluha u nadležnoj Gradskoj upravi u Novom Pazaru.

Sagovornici su se također saglasili da je nedavna izjava premijera Vučića pokazala državničku svijest i odgovornost te značajno doprinijela smirivanju tenzija i očuvanja stabilnosti, kao što su se saglasili i da nepoštivanje zakona ne koristi ni Islamskoj zajednici ni građanima.

Muftija Dudić se zahvalio narodnom poslaniku Zukorliću na svemu što je proteklih sedmica učinio, posebno na medijskom planu, u rasvjetljavanju istine o ugroženosti vakufa.

Informativna služba Mešihata

img_8649

img_8668 img_8657 img_8665