U Subotici održana tribina “Bog i djeca Avramova”

Dana 28.02.2017. godine u Velikoj vijećnici Gradske kuće održana je druga ovogodišnja tribina „Bog i djeca Avramova“ sa temom „Ljubav u nama, ljubav oko nas“.

Medžlis Islamske zajednice Subotica na čelu sa imamom Hasan ef. Skorupanom uzeo je učešće na ovoj javnoj tribini.
Učesnici drugog okruglog stola bili su zamjenica gradonačelnika Bogdana Labana, kojeg je u ulozi domaćina predstavljala gospođa Jasmina Stevanović, sekretar Sekretarijata za društvenu djelatnost i vicekonzul Republike Italije Karmine Taralo.
U ime Jevrejske zajednice na trbini su govorili prvi rabin Srbije Isak Asiel, zatim predstavnik SPC protonamjesnik Dragan Stokin, fra Zdenko Gruber – gvardijan subotičkog samostana i imam Muhadžir džamije u Subotici Hasan ef. Skorupan.
Okrugli sto “Bog i djeca Avramova” organizira se od 2014. godine, ali je tek sad dobio punu podršku te je na pomenutom skupu govorila i psiholog Branka Bešić. Održavanje tribine podržali su Vlada Republike Srbije i Grad Subotica, Generani konzulati Hrvatske i Mađarske i Vicekonzulat Italije.
Održavanje tribine ima za cilj jačanje dobrih međuljudskih odnosa i unapređivanje međukonfesionalnog dijaloga. Pored pomenutih tribini su prisustvovala i djeca srednješkolskog uzrasta, a koja pohađaju nastavu vjeronauke i građanskog vaspitanja.

Hasan ef. Skorupan