Ekskurzija Škole Kur'ana Časnog do Crnogorskog primorja

U danima od 19. do 21. maja 2017. godine Škola Kur'ana Časnog organozovala je ekskurziju do Crnogorskog primorja, posjetivši dva bisera Jadrana, gradove Bar i Ulcinj. Na ovu ekskurziju krenulo je preko 200 polaznika Škole Kur'ana i oko 30 pratioca djece koji su brinuli o njihovom zdravlju i bezbjednosti.
Pored posjete Islamskom centru u Baru i obilaska poznatih kulturno-historijskih znamenitosti ova dva grada, najveće uživanje za polaznike Škole Kur'ana bio je boravak na Velikoj plaži u Ulcinju.
Uporedo sa rekrativnim aktivnostima Škola Kur'ana je za učesnike ove ekskurzije organizovala i niz drugih aktivnosti, propraćenih programom učenja Kur'ana, ilahija, zajedničkog namaza i različitih nasihata odgojnog-obrazovnog karaktera.
Zahvaljujući Uzvišenom Allahu dž.š. na prvom mjestu, a zatim nesebičnom trudu vrijednih uposlenika, predvođenih direktorom Škole hafizom Irfan ef. Malićem i sa ove ekskurzije djeca su se svojim kućama vratila zdrava, sretna i zadovoljna, noseći sa sobom puno lijepih utisaka i sjećanja.
Molimo Allaha dž.š.da svakim dobrom nagradi sve one koji su na bilo koji način doprinijeli da se ova prelijepa ekskurzija uspješno realizuje.

Škola Kur'ana Časnog