Mešihat organizirao iftar u Subotici

U Muhadžer džamiji u Subotici, Mešihat IZ-e u Srbiji u saradnji sa džematom Gazi Isa-beg iz Frankfurta, 29.05.2017. godine, organizirao je iftar. Muftija dr. Mevlud ef. Dudić, cijenjen i uvijek poseban gost, pogotovo u mubarek danima, sa svojom delegacijom srdačno je dočekan među muslimanima koji su zahvalni za sve što Mešihat čini za njih na ovom prostoru.
Sretan je, počašćen i Allahu dž.š. zahvalan što zajedno iftare, kaže muftija Dudić, pozivajući vjernike da upućuju dove, a ove godine oko 4.000 iftara bit će upriličeno na području Muftijstva beogradsko-novisadskog. Zahvaljujući Ferhanu Sejdoviću obezbijeđeno je oko hiljadu iftara, uključujući i izbjeglice u kampu.
Muftija Dudić je pozvao vjernike da budu desna ruka mladom imamu Abdurrahman ef. Salajiu, svršeniku Novopazarske medrese, porijeklom iz Prizrena, podsjećajući još jednom da je zločin rušenje džamije u Zemun Polju koju je toga dana obišao.
Šejh Muhamed el Matrudi u svom obraćanju ističe da je ovo drugi put da je sa muslimanima u Subotici sa kojima osjeća pravi iman, inače najbitniju vrijednost na koju treba obratiti pažnju.
Nakon iftara zajednički je obavljen akšam namaz.