Sandžački hafizi uče hatmu cijelim Sandžakom

Shodno odluci Mešihata po kojoj će sandžački hafizi obići medžlise na teritoriji Islamske zajednice, delegacija hafiza na čelu sa v.d. muftije sandžačkog hfz. Abdurrahman ef. Kujevićem započela je obilazak medžlisa na teritoriji Muftijstva sandžačkog učeći po jedan džuz na teravih namazu. Tako će se pored hatmi, koje se uče na teravijama u Altun alem i Kučanskoj džamiji, proučiti još jedna hatma na teravih namazu u džamijama diljem cijelog Sandžaka.

Nakon Priboja, Prijepolja sinoć su hafizi posjetili Novu Varoš gdje ih je dočekao i ugostio glavni imam Ismet ef. Bihorac.

Njih četiri hafiza – hfz. Abdurrahman ef. Kujević, hfz. Ferid ef. Fijuljanin, hfz. Faris Dautović i hfz. Elvedin Avdović klanjali su osam rekata teravih namaza učeći po dvije i po stranice na jednom rekatu.

Ismet-efendija kaže da ovaj džemat nikada nije doživio ovu blagodat i čast. Osjećali su se kao u Meki pored Kabe.

Hafiz Kujević je u svom obraćanju istakao važnost poštovanja Kur'ana. Pojedincima i zajednicama koje poštuju, uzdižu i čuvaju Kur'an Uzvišeni Gospodar će vratiti istom mjerom, uzdići će ih i čuvaće ih. A najbolji način poštovanja Kur'ana jeste raditi po njemu.

Da bismo uspjeli kao ummet i zajednica moramo imati sposobne pojedince koji rade kroz džamat kao tim. Samo tako ćemo izrasti u zreo i organiziran narod, poručio je na kraju v.d. muftije hfz. Abdurrahman ef. Kujević.

Džematlije u Novoj Varoši na čelu sa svojim imamom nisu mogli na svojim licima  sakriti zadovoljstvo i oduševljenje zbog posjete koju im je organiziralo Muftijstvo sandžačko.

Informativna služba Muftijstva