Medresa upriličila manifestaciju u Rozajama

U ponedjeljak, 11.12.2017. godine, u Domu kulture u Rožajama odjeljenje Gazi Isa-beg medrese u ovom gradu upriličilo je manifestaciju u povodu mjeseca  rođenja Allahovog Poslanika a.s. kada je izveden prigodan program sastavljen od ilahija i kasida, citata i hadisa, poučnog dramskog komada, uz obraćanje zvaničnika Islamske zajednice i Medrese.

Manifestaciji je prisustvovao direktor Medrese dr. Rešad ef. Plojović, koji se obratio na početku programa, naglašavajući da je potrebno da muslimani bolje upoznaju Allahovog Poslanika i prihvate njegov sunnet kao model zivota, te da se ugledaju na Resulullaha u svom ponašanju i pokušaju svojim edebom po kojem je Poslanik a.s. bio poznat uticati na okruženje i na najljepši način prikazivati islam i svog uzora, Allahovog miljenika, Muhammeda a.s.

Na kraju se prisutnima obratio v.d muftije sandžačkog i rukovodilac odjeljenja Medrese u Rožajama, hfz. Abdurrahman ef. Kujević, čestitajući učenicima na kvalitetu izvedenog programa, ukazujući da su Medresa i sve ostale odgojno-obrazovne ustanove Islamske zajednice oličenje morala i karaktera kojeg nam je u amanet ostavio Allahov Poslanik a.s.