Muftija Dudić sa ministrom za toleranciju Ujedinjenih Arapskih Emirata

Tokom učešća delegacije Mešihata IZ-e u Srbiji na dvodnevnoj konferenciji koja se održava u Abu Dabiju, predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić sastao se sa ministrom za toleranciju Ujedinjenih Arapskih Emirata Nahjan bin Mubarek el Nahjanom.

Predsjednik Mešihata se zahvalio ministru na ispravnom promoviranju ljepote islama, naglasivši da je tolerancija naš najveći adut i da moramo biti ponosni na tu civilizacijsku vrijednost, te da da smo u Zajednici uvijek insistirali na toleranciji i da ćemo na tome i ustrajati.

Miftija Dudić se također zahvalio za sagrađenu osnovnu školu na Dohoviću koja nosi ime predsjednika Emirata Halife bin Zajeda el Nahjana te za izgradnju Dijagnostičkog centra  sa kompletnom opremom u krugu Zdravstvenog centra u Novom Pazaru.

Ministar Nahjan je obećao da će ubrzo posjetiti Novi Pazar i dogovoriti druge vidove saradnje sa Islamskom zajednicom. Predsjednik Mešihata je naglasio da je za muslimane u Srbiji od izuzetnog značaja dolazak ministra Nahjana, kao i ulaganja Emirata od kojih svi imaju koristi, što je jedan od vidova iskazivanja tolerancije.