Muftija Dudić održao predavanje u Omladinskom centru „Gazi Sinan-beg“

Muslimanski omladinski klub posebno je aktivan u mjesecu Ramazanu. Prvo predavanje održao je predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić u prostorijama Omladinskog centra „Gazi Sinan-beg“ na temu „Postepenost u islamu“. Sekretar MOK-a Samir Mavrić najavio je da će biti održana još tri predavanja.

„Planirali smo teme koje će se baviti problemima našeg društva, tačnije rješavanjem problema. Predavači će biti naši eminentni profesori, doktori nauka, sa Fakulteta za islamske studije i iz Medrese.“

Svake godine u ovom mjesecu MOK ima raznovrsne aktivnosti. Ističu da je ovo dobra prilika za sve da iskoriste blagodati mjeseca Ramazana.

„Osjeća se drugačija atmosfera kod nas. S obzirom da je protekli Ramazan bio također jako ispunjen aktivnostima, tako je i ovaj mubarek mjesec prilika da ga svako iskoristi na svoj način“ – kazao je sekretar.

Svi koji su zainteresovani za predavanja, učenje Kur'ana ili neku drugu vjersku aktivnost dobrodošli su u Omladinski centar „Gazi Sinan-beg“.