Muftija Dudić primio studente islamskih fakulteta

Dana 25.07.2018. godine, predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić sa saradnicima primio je studente sa prostora Sandžaka koji studiraju na islamskim univerzitetima u Medini, Kasimu i Rijadu, a nalaze se na ljetnom raspustu u rodnom kraju.

Tom prilikom, muftija Dudić ih je podsjetio na važnost korištenja perioda studiranja za sticanje korisnih znanja i pravilnog odgoja u duhu sunneta Poslanika a.s.

Studenti su istakli ponos na zajednicu iz koje potiču te da će se nakon studija staviti na raspolaganje Islamskoj zajednici.

Istoga dana, predsjednik Mešihata primio je studente islamskih fakulteta u Austriji, Njemačkoj i Švicarskoj sa prostora Evrope, Azije i Afrike.

Tom prilikom, muftija Dudić je naglasio značaj pravilnog razumijevanja i tumačenja islama sa posebnim akcentom na solucije koje zapadno društvo nudi: asimilaciju, izolaciju ili integraciju, poručivši: „Ja vam savjetujem da budete integrativni dio društva te da ne zaboravite svoju vjeru, kulturu i mjesto odakle potičete.“

Informativna služba