Završen boravak na Arefatu

Ponedjeljak, 20.08.2018. godine, sandzački i svi drugi hadžije proveli su na Arefatu izvršavajući jedan od osnovnih rukova hadža, radosni i zahvalni Allahu dž.š. zbog počasti koja im je od strane Njega Uzvišenog ukazana, da budu upisani u red Allahovih gostiju koje je On Uzvišeni pozvao Sebi u goste.
Arefatski dan je, bez obzira na visoku temperaturu, protekao u najboljem redu. Nakon podne i ikindije namaza, koje je predvodio dr. Enver ef. Omerović, hadžijama se vazu nasihatom obratio dr. Rešad ef. Plojović, glavni vodič, govoreći o značaju dana Arefata, ibadeta i dove u njemu.
Vrijeme od podneva do zalaska sunca hadžije su proveli u klimatiziranim šatorima učeći Kur'an, uz zikr, dove i druge ibadete. Pred zalazak sunca upriličena je zajednička arefatska dova.
Vrijeme nakon akšam namaza hadžije će provesti na Arefatu, čekajući prijevoz prema Muzdelifi, gdje će klanjati akšam i jaciju, te boraviti do nakon polovine noći, a potom će se uputiti prema Mini i u jutarnjim satima baciti kamenčiće na velikom džemretu, nakon čega će nastaviti prema hotelu, da bi prvog dana Bajrama obavili glavni tavaf hadža i sa'j.