Muftija Dudić: Neće nas zaustaviti niti pokolebati da naše džamije budu najljepše

U Centralnoj džamiji u Tutinu hutbu je održao i džuma namaz predvodio predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić.

Muftija je istakao da je Centralna džamija ljepotica Tutina.

“Vi ste dokazali da živite u skladu sa riječima Pejgambera s.a.w.s. da neće biti pravi vjernici oni ljudi čije džamije ne budu ljepše od njihovih kuća. Mi smo ponosni na vas. Danas ova džamija ima kapaciteta da primi 1000 ljudi, samim tim i breme. Neka uvijek bude ovako puna kao što je to danas slučaj”, kaže muftija dr. Dudić.
Ovih dana, dodaje Muftija, Bošnjaci se bore sa velikim udarom na njihovu čast, sa udarom na Arap džamiju.

“Želim da znate da Islamska zajednica ne ruši, nego gradi. Islamsku zajednicu ruše oni koji su 2007. napravili ono što je ostavilo veliki trag. Sve do dan danas oni ne prestaju. Ne dozvolite da bude zatrovan vaš um, vaše duše i to netačnim informacijama. Dakle, Arap džamija se renovira, ona će biti kao što je to Sinan begova džamija, Altun Alem džamija, kao Novopazarska banja i drugi objekti koji su renovirani. Ona će biti namijenjena svojoj svrsi. Neće nas zaustaviti niti pokolebati da naše džamije budu najljepše. Allahove Kuće grade, znajte, oni koji u Allaha i u onaj Svijet vjeruju, oni koji namaz klanjaju i zekjat daju i koji se nikoga osim Uzvišenog Gospodara ne boje. To su najbolji ljudi! Takvi su, nadati se je na pravom putu”, poručio je Muftija.

Muftija je na kraju uputio dovu da se Uzvišeni Gospodar smiluje onima koji su promijenili način života, te da blagoslovi današnji skup.