Otpočeli radovi na izgradnji džamije u Brđanima

U ponedjeljak, 24.09.2018. godine, u selu Brđani, Medžlis IZ-e Novi Pazar, delegacija Mešihata IZ-e u Srbiji, predvođena predsjednikom, muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem, prisustvovala je otpočinjanju radova na još jednoj Allahovoj kući na prostoru Novopazarskog medžlisa. Pokretač izgradnje džamije je Nasuf Alihodžić sa svojom porodicom, želeći da na ovaj način omogući mještanima ovog sela da uživaju u blagodatima džamije, ezana, namaza i vjerske pouke.
Odlomke iz Kur'ana Časnog na početku proučio je mr. Muhedin Latifović, nakon čega se prisutnima obratio muftija dr. Mevlud ef. Dudić govoreći o vrijednosti uvakufljenja i podizanja džamija, dok  je dovu na kraju proučio dr. Rešad ef. Plojović. Svečanom činu je prisustvovao glavni imam Asmir ef. Crnovršanin, kao i nekoliko imama Medžlisa IZ-e Novi Pazar.
Molimo Allaha dž.š. da vakifu Nasufu i njegovoj porodici ukabuli ovaj hajrat i podari dobro na ovom i budućem svijetu, te nagradi sve one koji na bilo koji način pomažu izgradnju Allahovih kuća.