Muftija Dudić obišao radove na Medresi u Tutinu

Predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić u pratnji direktora Medrese Gazi Isa-beg dr. Rešad ef. Plojovića, 11.10.2018. godine, obišao je radove na izgradnji objekta odjeljenja Medrese u Tutinu, koji su u poodmakloj fazi, kao i džamiju u izgradnji u tutinskom selu Detane gdje su od maja mjeseca do sada završeni grubi radovi i izidana minara.
Prije toga, istoga dana, delegacija Mešihata obišla je i izgradnju džamije u pešterskom selu Tuzinje za koju je prije nekoliko dana položen kamen temeljac i već je izlivena boden deka.
Također, muftija Dudić sa saradnicima 8. oktobra obišao je radove na džamiji u Ribariću, za koju je mjesec dana prije položen kamen temeljac i izlivena boden deka, a 10. oktobra i džamiju u izgradnji u novopazarskom selu Brđani, gdje su radovi otpočeli prije 10-ak dana i već je ozidan prvi sprat ovog vjerskog objekta.
S obzirom da Islamska zajednica realizuje istovremeno nekoliko projekata izgradnje i obnove džamija te podizanja objekata odgojno-obrazovnih ustanova, a imajući u vidu da vremenski uslovi pogoduju radovima, muftija Dudić je izrazio zadovoljstvo i očekivanje da će oni teći planiranim tempom.
Informativna služba