Muftija Dudić primio predstavnike džemata iz Dijaspore

Dana 31.12.2018. godine predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić na samom početku primio je predstavnike IKC Sandžak na čelu sa Haris ef. Kalačom i predsjednikom Nusretom Balićem koji su mu čestitali izbor za predsjednika Mešihata i tom prilikom uručili određen broj stipendija za učenike Medrese te ga informirali o aktivnostima ovog džemata i upoznali sa velikim projektom koji su započeli u Dortmundu.

Nakon ove posjete muftija Dudić je primio i predstavnike džemata iz Njemačke, Austrije ,Francuske, Holandije, Švicarske, Belgije  i Luksemburga sa kojima je razgovarao o svim aktuelnim pitanjima i projektima koji su u toku u ovim džematima istakavši zahvalnost za sve ono što je dijaspora uradila za Mešihat i muslimane u Sandžaku i Srbiji kao i svoju spremnost da lično svojim autoritetom i zalaganjem pomogne sve projekte u dijaspori.

Predstavnici džemata iz dijaspore su se zahvalili predsjedniku Dudiću na toplom dočeku i izrazili zadovoljstvo što je ponovo izabran da vodi Islamsku zajednicu u još jednom mandatu.

 

Informativna služba