Predsjednik Mešihata predvodio džuma namaz u Memorijalnom centru Potočari

U petak, 03.05.2019. godine, delegacija Mešihata predvođena predsjednikom, muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem, posjetila je Medžlis Islamske zajednice Srebrenica i održala sastanak sa glavnim imamom Damir ef. Peštalićem i predsjednikom Medžlisa.

Nakom sastanka muftija Dudić je predvodio džuma namaz u Memorijalnom centru Potočari, gdje je tokom hutbe ukazao na obavezu vjernika da vode računa i poštuju šehide Srebrenice i cijele Bosne, jer je to dužnost koja, ukoliko se izvrši, donosi dobro živima, dok su šehidi u okrilju svog Gospodara, Uzvišenog Allaha. Također je podsjetio na dolazak mjeseca Ramazana i prilike da sagledamo naše stanje u cilju samoobračuna i popravljanja onoga što je potrebno.
Na kraju hutbe, muftija Dudić je prisutnim džematlijama uputio čestitku u povodu nastupajućeg mubarek mjeseca uz dovu Allahu da ga svi dočekamo i u pokornosti Allahu Uzvišenom provedemo.
U pratnji predsjednika Mešihata bili su: direktor Medrese, dekan FIS-a sa delegacijom, te glavni imami Tutina, Prijepolja, Brodareva, Ramiz ef. Hamidović iz Sjenice, kao i direktor CHR Hajrat.