Mešihat upriličio iftar u Loznici

U subotu 18.05.2019. godine, 13. dana Ramazana, pod pokroviteljstvom Mešihata IZ-e u Srbiji upriličen je iftar za muslimane Loznice.

Iftaru je prisustvovala delegacija Mešihata u sastavu: dr. Rešad ef. Plojović i mr. Muhedin Latifović, kao i predstavnici grada Loznice.
U svom obraćanju, dr. Plojović je prisutnima prenio selame predsjednika Mešihata, te kazao da je Loznica jedna u nizu destinacija u Srbiji u kojoj se organizira iftar pod pokroviteljstvom Mešihata, koji je odlučio da ove godine stavi fokus na manje i slabije džemate u Srbiji, kako bi na taj način dodatno osjetili radost Ramazana i iftara, te da nisu ostavljeni niti zapostavljeni od strane Islamske zajednice već da ona vodi brigu o njima.
Prisutnima i delegaciji su se zahvalili predsjednik i imam džemata, koji su se potrudili da sve protekne u najboljem redu.
Nakon iftara delegacija Mešihata je teraviju namaz obavila u bijeljinskoj Atik džamiji sultana Sulejmana i susrela se sa imamima i džematlijama ove regije i tom prilikom se upoznala sa aktivnostima Islamske zajednice i medžlisa na ovom prostoru, koji može poslužiti kao lijep primjer svima.