U Mešihatu održana promocija nove knjige Mustafe Prljače

U okviru Trećih susreta Mreže mladih Islamske zajednice održanih u Novom Pazaru, u Velikoj sali Mešihata, 15.06.2019. godine, upriličena je promocija nove knjige dr. Mustafe Prljače, glavnog i odgovornog urednika Izdavačkog centra „El-Kalem“ u Sarajevu, koja nosi naslov „Značaj čovjeka – smisao i način realizacije svrhe“. Promociji je prisustvovao i predsjednik Mešihata, muftija dr. Mevlud ef. Dudić.
Uvodnu riječ imao je dr. Enes ef. Svraka, koji je napisao predgovor za ovu knjigu, a kroz sadržaj djela prisutne je ukratko proveo moderator mr. Meho ef. Šljivo.
Autor dr. Mustafa Prljača je kazao da je ovo njegovo djelo „svojevrsno osvježenje i okrepljenje u vremenu koje sve više prožima beznađe, besperspektivnost i obesmišljenost svakog zalaganja, u vremenu poniženosti čovjeka i reduciranog ispoljavanja njegovog bića“.
Nakon promocije usvojeni su zaključci Trećih susreta Mreže mladih, a izaslanik Reisu-l-uleme, direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta, Ismail ef. Smailović, uručio je zahvalnicu domaćinu skupa muftiji Dudiću za podršku organizaciji susreta, koji se zahvalio na priznanju i izrazio zadovoljstvo dobrom organizacijom od strane Muslimanskog omladinskog kluba, kazavši da su njegovi koordinatori i aktivisti položili ispit sa najvišom ocjenom.