Hadžije stigli u Novi Pazar – dočekao ih predsjednik Mešihata

Večeras oko 23:30h na platou ispred Fakulteta za islamske studije pristigli su hadžije koji su ovaj islamski obred obavili u organizaciji Mešihata, gdje se okupio veliki broj džematlija inčlanova porodica hadžija koji su došli susresti ih.

Predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić sa saradnicima dočekao je hadžije i izrazio im dobrodošlicu.

“Ovdje svi željno iščekujemo one koji su najtaziji, koji su izvjesno vrijeme proveli pored Allahove kuće u Meki i svakako u Medini u džamiji Allahovog Poslanika Muhammeda s.a.w.s. Oni su naš ponos i bili su naši ambasadori, a evo mi kako smo ih ispratili, došli smo tako i da ih  dočekamo i podijelimo sretne trenutke zajedno sa njihovim porodicama, sa željom i dovom da im hadž bude primljen i da im grijesi budu oprošteni” rekao je muftija dr. Mevlud ef. Dudić.

Hadžije su prethodno oko 19h stigli na Prištinski aerdorom, te nakon administrativnih procedura stigli u Novi Pazar neposredno pred ponoć.

Prema riječima glavnog vodiča dr. Rešada Plojovića sve je proteklo u najbojem redu što pokazuje odlično raspoloženje i zdravlje hadžija.

“Nakon nekih 10 sati putovanja konačno smo se našli ovdje u našoj lijepoj novopazarskoj čaršiji, u svom lijepom gradu, u svom Sandžaku. Mogu kazati da je cjelokupna aktivnost hadža bila na visokom nivou, a svakako da putovanje i ono što ga prati, nosi sa sobom  neizvesnosti i razne probleme ali zahvaljujući Allahu dž.š. svi ti problemi su u hodu rješavani tako da možemo konstatovati da je ovogodišnja organizacija bila na visokom nivou. Svim našim hadžijama, njihovim porodicama od srca čestitke uz molbu da ako je bilo nekih propusta sa naše strane halale. Islamskoj zajednici čestitam na još jednoj uspješnoj organiziranosti, rekordnoj, ove godine smo nakon 7 godina prvi put imali čarter let iz Prištine do Džede a u povratku iz Medine do Prištine” naglasio je glavni vodič dr. Plojović.

Hadžije ističu da su zadovoljni organizacijom hadža koja je bila na zavidnom nivou.

“Sve što smo vidjeli i doživjeli nemoguće je opisati. Molimo Allaha dž.š. da nam ukabuli naš hadž. Međusobno smo se potpomagali i poštivali u toku cijelog puta, bili smo jedna složna cjelina” ističu hadžije.