Muftija Dudić u posjeti Berlinu

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija dr. Mevlud-ef. Dudić, na poziv Islamskog kulturnog centra Bošnjaka u Berlinu, u povodu 30 godina njihovog postojanja, boravi u trodnevnoj posjeti Islamskoj zajednici Bošnjaka u Njemačkoj.
Muftija Dudić će u petak 13. septembra održati hutbu i predvoditi džuma namaz u IKC Bošnjaka u Berlinu.
Istoga dana nakon jacije, predsjednik Mešihata će posjetiti IKC u Frankfurtu, te će u povodu četrdesetogodišnjice postojanja uručiti priznanje predstavnicima džemata.
U subotu, 14. septembra, muftija Dudić će prisustvovati svečanoj inauguraciji muftije Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj dr. Osman ef. Kozlića koja će se održati u Majncu.
Istoga dana, nakon akšam namaza, u Berlinu će se upriličiti tribina u povodu 30 godina postojanja džemata, na kojoj će se obratiti muftija Dudić.

Sutradan, u nedjelju 15. septembra, u istom džematu u Berlinu, predsjednik Mešihata će održati vazi nasihat o važnosti džemata i zajednice u očuvanju identiteta.
Također u nedjelju, muftija Dudić će posjetiti Bošnjački džemat IKRE u Berlinu, gdje će nakon akšam namaza održati predavanje.