Hfz. Fijuljanin osvojio drugo mjesto na takmičenju u Sarajevu

U Kulturnom centru Kralj Fahd u Sarajevu 19-20. oktobra održano je IV međunarodno takmičenje u hifzu Časnog Kur'ana pod pokroviteljstvom reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein ef. Kavazovića.
Na ovom natjecanju učestvovalo je 27 takmičara, i to u tri kategorije: hifz cijelog Kur'ana, hifz 20 džuzeva i hifz 10 džuzeva.
Takmičari ispred Mešihata IZ-e u Srbiji bili su: hfz. Elvedin Avdović u ketogoriji hifza cijelog Kur'ana, hfz. Ferid ef. Fijuljanin u kategoriji 20 džuzeva i hfz. Abdulmelik Hajdarević u kategoriji 10 džuzeva.
Hfz. Ferid ef. Fijuljanin osvojio je drugo mjesto u kategoriji 20 džuzeva.
Takmičare u svim kategorijama ocjenjivala je stručna komisija u sastavu: kurra hafiz prof. dr. Dževad Šošić – predsjednik, te dr. hafiz Mensur ef. Malkić, mr. kurra hafiz Aziz ef. Alili i mr. hfz. Abdulaziz Drkić.
Reisu-l-ulema Kavazović svečano je otvorio takmičenje uz poruku da ga izuzetno raduje da se mladi ljudi zanimaju za učenje i izučavanje Božije riječi i da je to tako obećavajuće u vrijeme u kojem buka skoro potpuno dominira našim životima.
Ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini Hani bin Abdullah Mominah istakao je da ovo prvo takmičenje međunarodnog karaktera koje obuhvata balkanske zemlje i koje se održava u BiH.
Ttakmičenje je organizovao Centar Kralj Fahd Ambasade Saudijske Arabije u saradnji sa Rijasetom Islamske zajednice u BiH.
Neka je mubarek olsun još jedan uspjeh naše Zajednice. Zahvaljujemo se našim takmičarima na učešću i ostvarenim rezultatima.

Škola Kur'ana Časnog