Muftija Dudić na svečanosti u selu Ugao

U povodu 12. rebiu-l-evvela, dana rođenja Poslanika a.s, predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić sa saradnicima prisustvovao je tradicionalnoj svečanosti u džamiji u pešterskom selu Ugao, Medžlis IZ-e Sjenica.
Nakon mevludskog programa koji su izveli sjenički imami i polaznici Škole Kur'ana Časnog, prisutnima se obratio muftija Dudić.
Tom prilikom, podsjetio je da je džamija u Uglu stara preko 350 godina i da je ovo granični džemat Sjeničkog medžlisa koji je dao veliki broj uspješnih ljudi na mnogim poljima.
Govoreći o Mevludu, kao tradicionalnom okupljanju sandžačkih Bošnjaka, predsjednik Mešihata je naglasio da je Mevlud u teškim vremenima za muslimane, pa i danas, više od podsjećanja na Poslanika a.s. već i svojevrsni ibadet koji obiluje salavatima koje Allah dž.š. naređuje vjernicoma da donose na Resulullaha a.s.
Domaćin ovog skupa bio je hadži Arif Mujezinović iz ovog sela, a svečanosti su prisustvovali i predsjednik Medžlisa Tešrif ef. Šačić te glavni imam Berin ef. Ljajić.