Na FIS-u održano IV takmičenje u učenju Kur'ana

U organizaciji Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, Škole Kur’ana Časnog i Fondacije „Hifz Časnog Kur’ana“ iz Sarajeva, na Fakultetu za islamske studije, 28. i 29. decembra 2019. godine, održano je 4. takmičenje učača Kur’ana gdje je učešće uzelo preko 60 takmičara iz Sandžaka i Bosne i Hercegovine.
Prvog dana takmičenja, u ime predsjednika Mešihata obratio se dr. Rešad ef. Plojović, rukovodilac Vjersko-prosvjetne službe Mešihata, koja je dala podršku pripremama ovog natjecanja. Tom prilikom, uputio je selame gostima iz Kuvajta, zahvalnost Fondaciji hifza Kur'ana koji neprestano pruža podršku Školi Kur'ana, kao i Muharem ef. Omerdiću, bivšem rukovodiocu Vjersko-prosvjetne službe Rijaseta IZ-e u BiH.
U toku dvodnevnog takmičenja, prva mjesta po kategorijama osvojili su:
– Hifz cijelog Kur’ana – hfz. Emrah Litrić
– 15 džuzeva – Edis Čeković
– Pet džuzeva – Imran Radičević
– Sura Bekara – Imad Turković
– Tebarek džuz – Ahmed Hadžić
– Ame džuz – Fatih Dervišević
– Tilavet za učenike Medrese – Besar Latifović
Na završnici natjecanja prisutnima su se obratili direktor Škole Kur’ana hfz. Irfan ef. Malić, predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić i dr. Rešad ef. Plojović, koji su i dodijelili priznanja pobjednicima. Novčane nagrade pobjednicima uručio je dr. Džemal Muslih, predstavnik Fondacije „Hifz Časnog Kur'ana“.