Muftija Dudić ispratio ljekarski tim iz Sarajeva

Dana 19.07.2020. godine u Mešihatu Islamske zajednice u Srbiji upriličen je prijem za ljekarski tim Kliničkog centra u Sarajevu u povodu završetka njihove misije u Opštoj bolnici u Novom Pazaru u vrijeme najžešće pandemije korone virusa u Sandžaku.

Predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić zahvalio se gostima u ime Islamske zajednice, sandžačkog naroda i dijaspore za doprinos koji su dali u liječenju oboljelih od COVID-19, naglasivši da je Islamska zajednica stavila na raspolaganje sve svoje kapacitete, te da je ljekarskom timu iz Bosne i Hercegovine sa zadovoljstvom bila domaćin, kazavši da su oni od danas naši ambasadori i da zaslužuju epitet počasnih građana Novog Pazara.
Također, zahvalio je Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini, reisu-l-ulemi dr. Husein ef. Kavazoviću, kao i građanima BiH na podršci u teškim danima borbe sa ovom opakom bolešću.

Na kraju obraćanja, muftija Dudić je istakao da je Mešihat sa svojim vjernicima i dijasporom dao veći doprinos bolnicama u Sandžaku za 20 dana nego što je to Ministarstvo zdravlja R. Srbije za 20 godina.

Dr Adem Zalihić, direktor Zavoda za hitnu pomoć Kantona Sarajevo, zahvalio se Islamskoj zajednici i stanovnicima Novog Pazara na gostoprimstvu, naglasivši da narod Sandžaka uvijek može računati na njihovu pomoć.

Medicinski tim Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla ostaje na ispomoć Opštoj bolnici u Novom Pazaru do kraja naredne sedmice.