Islamska zajednica uručila ambulantno vozilo Domu zdravlja Priboj

Dana 28.07.2020. godine džemat BKZ Sandžak Landskrona iz Švedske posredstvom Mešihata IZ-e u Srbiji i CHR Hajrat, a u saradnji sa Medžlisom IZ-e Priboj, donirali su savremeno ambulantno vozilo Bolnici u Priboju. Ključeve ambulantnog vozila direktoru Doma zdravlja dr Vladimiru Milinkoviću uručio je muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević, istakavši da smo u ovim vremenima dužni da pomažemo jedni druge, pohvalivši značajnu ulogu naše dijaspore.
Direktor Hajrata Mirsad ef. Bećirović rekao je da su ljekari u ovom iskušenju veliki heroji i nastojimo da im donacijama olakšamo rad i da ni u jednom trenutku pored ostalih sandžačkih gradova nismo zaboravili ni Priboj.
Pribojski glavni imam mr. Harun ef. Eminagić je istakao da je ovo treća velika donacija u režiji Islamske zajednice Bolnici u Priboju, zahvalivši se svim donatorima, te da je ponosan što pripada narodu koji je i ovaj put položio test humanosti ne žaleći svog imetka u realizaciji ovih velikih i vrijednih donacija.
Na kraju, direktor Doma zdravlja dr Milinković zahvalio se Islamskoj zajednici istakavši njenu važnu ulogu u ovom teškom vremenu, kao i svim donatorima koji su učestvovali u pružanju pomoći.