Položen kamen temeljac za Školu Kur'ana kod džamije Validejn u Tutinu

U nedjelju 6. septembra 2020. godine kod džamije Validejn u Tutinu položen je kamen temeljac za izgradnju Islamskog centra – Škole Kur'ana Časnog uz prisustvo uleme na čelu sa predsjednikom Mešihata IZ-e u Srbiji muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem, uz prigodan program polaznika Odjeljenja Škole Kur'ana džemata Validejn.
Entas ef. Pramenković, imam džamije Validejn u Tutinu, istakao je da je ovo poseban trenutak za sve muslimane Tutina jer raste broj obrazovno-odgojnih ustanova.
Glavni imam Vahjudin ef. Ćosović poželio je da se okupljamo još više i češće ovim mubarek povodima.
Direktor škole Kur’ana Časnog hfz. Irfan ef. Malić dodao je da sada imamo ukupno 25 odjeljenja Škole Kur’ana, u Tutinu oko 450 učenika i 9 hafiza.
Muftija sandžački hfz. Abdurahman ef. Kujević ističe da mu je puno srce kada vidi da se oko ovakvih mubarek dešavanja okupljamo.
Predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić poručio je da se u zadnje vrijeme samo nižu ovakve blagodati, što ga posebno raduje:
“Gospodaru hvala na današnjem danu, na ovome ambijentu, ukabuli nam ovo što zanijetismo danas da uradimo. Hvala vam braćo i sestre što ste, prije svega, ovdje sa nama. Zadnjih 50 godina se nije više uradilo nego prethodnih 2-3 godine. Danas počinje i Ženska medresa u Tutinu. Vidite, mi smo se dogovarali kada da položimo ovaj temeljac, ali nismo se dogovarali da u isto vrijeme počinju dva dobra. Ovaj džemat je iniciran od strane porodice Šerifović. Kada smo polagali kamen temeljac za ovu džamiju, posvetili smo je našim roditeljima. Dok su roditelji živi oni su berićet. Historija će pisati da je u naše vrijeme sagrađena Medresa i počela sa radom, ova džamija, kao i Škola Kur’ana Časnog u Tutinu. Ovo je najbolji način da naša omladina osjeti čari islama, obrazovanja i vaspitanja. Učinit ćemo sve da privileguju učenja Kur’ana ima svaka naša muslimanska porodica. Neka je mubarek olsun svima.”
Uz tekbir sa bismillom položen je kamen temeljac za izgradnju Škole Kur'ana Časnog uz džamiju Validejn u Tutinu.